Blog

Lava cake

Lava cake

Cu toții iubim ciocolata, iar lava cake este acel desert popular ce combină elementele unui tort de ciocolată și a unui sufleu.

Pentru că ne dorim să consumăm un desert gustos dar totuși cât mai puțin caloric am ales să încerc varianta mai sănătoasă a acestui desert și a ieșit senzațional.

Ingrediente:

  • 170 gr ciocolată 75% cacao
  • 30 gr făină integrală
  • 60 gr ștevie
  • 4 oua
  • 115 gr unt
  • 1 praf de sare
  • Cacao

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 220 grade
  2. Taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze o dată  la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca.
  3. Amestecă făina integrală, ștevia și sarea într-un bol.
  4. Într-un bol separat, amestecă două ouă cu două gălbenușuri.
  5. Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.
  6. Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme.
  7. Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
  8. După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.

Spor la bucătărit!

P.S. Aștept fotografii cu desertul vostru

Risotto cu pesto

Risotto cu pesto

Risotto cu pesto

Cred ca pastele si orezul sub forme diferite sunt preferatele copiilor dar si adultilor. Cel putin de cand ma stiu am avut parte de ele in meniul meu, doar ca in zilele noastre acestea au ajuns sa fie facute cu diferite ingrediente.

Astfel va propunem sa incercati Risotto cu pesto, un real succes in casa noastra si un preparat care poate fi gata in maxim 30 de minute.

Ingrediente:

  • 2 ciorchine rosii cherry
  • 1 ceapa
  • supa de pui
  • pesto
  • sare
  • piper
  • 300 grame Risotto
  • ulei de masline – 2 linguri
  • 2 lingurite parmezan

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 180 de grade, asezam rosiile cherry pe o hartie de copt intr-o tava si le introducem la cuptor pentru 20-30 de minute. Vrem ca acestea sa se coaca destul de bine. Intre timp putem incepe sa pregatim risotto. Intr-o cratita mica punem supa de pui si o incalzim bine dupa care adaugam 2 lingurite de pesto. Un pesto de calitate putem gasi la Lidl dar putem sa il si pregatim acasa.

Cand supa este gata, o tragem de pe foc si o lasam sa stea asa calda, vom avea nevoie de ea, sa completam treptat peste risotto pana acesta este fiert. Aparent e complicat dar in momentul in care incepi si faci reteta este super super simplu si vei descoperi ceva delicios.

Intr-o alta tigaie calim in 2 linguri de ulei de masline, ceapa. Cand aceasta este calita adaugam risotto si amestecam bine. Lasam putin sa se amestece acestea si incepem sa adaugam treptat supa de pui cu pesto. Trebuie sa fim atenti ca va scadea destul de repede si atunci trebuie sa tot completezi. Cantitatea de supa este variabila deoarece nu tot timpul absoarbe risotto aceeași cantitate de lichid.

Când risotto este fiert adaugăm 2 lingurițe de pesto sau daca sunteti fani înrăiți al pesto-ului puteți sa puneți mai mult, acesta este si in functie de preferinte. Amestecam bine risotto cu pesto si adaugam si cele 2 lingurite de parmezan. Acestea vor completa gustul rafinat al acestui preparat. Punem intr-o farfurie adanca si pe deasupra ornam cu rosiile cherry coapte.

Este un preparat deosebit care poate fi servit singur dar si in combinatie cu peste sau carne de pui, depinde doar de dieta care o tineti sau nu. Pana la urma e doar o chestiune de gusturi sau de principii. Fiecare alege cum mananca si cat de des.

Pofta buna!

Ciorbă de perișoare dreasă cu iaurt grecesc

Ciorbă de perișoare dreasă cu iaurt grecesc

Ciorba de perișoare cu smântână este poate cea mai populară rețetă de pe plaiurile mioritice. Eu am ales să fac o ciorbă simplă fără prăjeli sau rântaș, o ciorbă care să scoată în evidență bunatatea legumelor și minunatul gust al perișoarelor. Varianta pe care v-o propun astăzi poate fi categorisită ca fiind cea mai bună ciorbă de perișoare. Nu călim nimic și nici nu folosim extra grăsimi. Așadar o variantă acceptabilă dacă vorbim de calorii, însă deosebit de gustoasă.

Pentru această rețetă avem nevoie de:

  • 800 g carne tocată de pui
  • 2  morcovi mari
  • 1  păstârnac
  • 1  ceapă medie
  • 1 ardei gras roșu
  • 1/2  țelină
  • 100 g orez spălat
  • 3 buc albuș
  • leuștean uscat
  • dupa gust sare si piper
  • ardei iute Opțional
  • 450 g iaurt greces
  • 3 buc galbenuș
  • 1 lingură de oțet

Mod de preparare:

  • Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cubulețe egale.
  • Amestecăm carnea tocată cu sare și piper după gust, adăugăm orezul și albușurile și omogenizăm bine, după care acoperim cu o folie alimentară și lăsam deoparte.
  • Punem intr-o oală aproximativ 4 litri de apă, 2 linguri de sare și lăsam să fiarbă după care adăugăm legumele.
  • Lăsam la fiert aproximativ 20 de minute după care mai adăugăm apă dacă este nevoie.
  • Cu mâna umedă formăm perișoarele pe care le așezăm pe un platou, după ce sunt formate toate le introducem pe rând in oală și mai lăsăm să fiarbă 10 min.
  • Intr-o bol frecăm gălbenușurile de ou cu iaurtul grecesc și 1 lingură de oțet, peste care adăugăm 4-5 polonicele de supă.
  • Reducem focul și turnam treptat amestecul de iaurt în supă și lăsăm să dea un clocot după care oprim focul.
  • Puteți adauga pătrunjel proaspăt la final.
  • Se servește alături de un ardei iute ?

Risotto cu ciuperci și parmezan

Risotto cu ciuperci și parmezan

Recunosc nu sunt o mare fană a orezului în iubesc ciupercile și parmezanul, tocmai de accea am zis să dau o șansă acestei rețete și ce credeți m-a cucerit.

Pentru acest preparat avem nevoie de:

  • 240g orez cu bob mare
  • 300g ciuperci proaspete Champion
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 60g unt 80% grăsime
  • 1 ceapă mică tocată
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 50ml vin alb sec
  • sare, piper măcinat
  • 750-800 ml supă fierbinte
  • 60gr
  • fulgi de parmezan pentru decor

Mod de preparare:

  • Intr-o oală punem orezul și 1/3 din supă.
  • Călim ceapa și usturoiul în unt și ulei de măsline
  • Adăugăm peste ciupercile, orezul și usturoiul tocat mărunt și le călim împreună.
  • Asezonăm cu sare și piper după care adăugăm și vinul.
  • Treptat incepem să adăugăm supa fierbinte timp de 12-15 min și amestecăm ușor.
  • După ce este gata, adaugă și o bucățică de unt rece și o cantitate mare de parmezan ras.

Poftă bună!