Budinca de Tapioca

Budinca de Tapioca

Budinca de Tapioca

Budinca de Tapioca

Budinca de tapioca este un deliciu, asta pot sa afirm dupa ce am incercat mai multe variante si in final am gasit una care sa imi satisfaca nevoia de dulce. Fiindca simt nevoia sa mananc dulce destul de des, incerc de fiecare data sa gasesc variante cat mai sanatoase si incerc sa nu folosesc zahar alb mai deloc, in aceasta am folosit doar dulce de stevie. Stiu ca suntem obisnuiti sa consumam zahar la cafea, in prajituri sau alte dulciuri facute in casa, dar am ajuns la concluzia ca la fel de usor cum te-ai obisnuit cu un lucru poti sa si renunti la el. Prima saptamana din punctul meu de vedere e cea mai grea, pana cand organismul se obisnuieste cu lipsa, dupa aceasta perioada e totul simplu.

Budinca de Tapioca

Ingrediente

  • 1 cana perle de tapioca
  • 3 cani apa
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 3 linguri dulce de stevie sau sirop de artar
  • 400 grame fructe proaspete sau congelate din care vom face un gem
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Perlele de tapioca se pun la inmuiat in cele 3 cani de apa circa 30-40 de min timp in care putem pregati gemul/sosul de fructe. Fructele congelate le punem la fiert cu o lingura de dulce de stevie sau sirop de artar. Cand sunt bine fierte se mixeaza intr-un blender si se pun din nou pe foc adaugand si gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic. Eu am pregatit 4 cupe de inghetata pentru a pune budinca si pe fundul cupei am pus un strat de sos de fructe si am lasat sa se raceasca. Intre timp punem la fiert perlele de tapioca in laptele de cocos si cele 2 linguri de dulce de stevie/sirop de artar dar atentie trebuie sa amestecam in continuu pentru a nu se prinde. Daca este necesar se mai poate adauga treptat cate putin lapte sau apa. Se lasa la fiert in jur de 20-25 de minute amestecand in continuu pana cand perlele s-au facut transparente. Se toarna in mod egal peste sosul de fructe iar la sfarsit se mai pune sos de fructe si pe deasupra sau putem chiar sa punem fructe proaspete din cele din care am facut sos.

Se lasa la racit dupa care se pune la frigider si se consuma rece. Budinca de Tapioca

Pofta Buna!!!   .

Budinca de Tapioca

Tapioca

Ce este Tapioca si unde se gaseste?

Tapioca este un extract de amidon, venit din America de Sud dar cu multi nutrienti sanatosi care cu siguranta iti vor diversifica alimentatia si o vor mentine sanatoasa. Acesta este un arbust tropical cu radacini ingrosate sub forma de tuberculi din care se obtin aceste perle de tapioca, dar si fulgi si faina. Multe beneficii apar deodata cu introducerea sa in alimentatie. Este foarte indicata in diete si alimentatie sanatoasa avand un nivel redus de grasimi saturate, colesterol sau sodiu. De asemenea are un continut ridicat de fier si multe vitamine din complexul de B-uri. persoanele care au lipsa de calciu si magneziu pot sa o consume cu incredere deaoarece pe langa continutul de fier are un continut ridicat si de calciu si magneziu. In produsele de patiserie inlocuieste cu succes faina si nu in ultimul rand este o sursa de carbohidrati fara gluten, o sursa sanatoasa.

Pe langa celebrele budinci dulci de tapioca combinate cu fructe proaspete sau chiar cu sosuri de fructe aceasta mai poate fi intalnita si in anumite supe, piftii vegetariene si chiar clatite.

In aproape toate magazinele la raionul Bio se poate gasi sau chiar la cele naturiste, pretul acesteia fiind variant in functie de cantitatea disponibila in magazin. 500 de grame de perle de tapioca fiind undeva la 8-9 lei.

Nu ezita sa o incerci si te vei indragosti cu siguranta!!

Budinca de Tapioca 

 

Leave a Reply