Carnea alba

Carnea alba

Carnea alba

Carnea alba

De câte ori întâlnim în diverse diete, meniuri și rețete sintagmele carne alba și carne roșie, cu toții cred ca ne gândim la culoarea cărnii. Foarte greșit acest lucru deoarece culoarea este data de mioglobina, și care se afla în diferite cantități în funcție de rasa, de vârsta și de sexul animalelor. Animalele de carne se pot împarți în doua categorii, în funcție de culoarea cărnii lor

Animale ce au carnea alba (vițel, porc, miel, ied, pasări de curte, curcan, iepure)
Animale ce au carnea roșie și neagra (bovine adulte, ovine și caprine adulte, bivol, rata, bibilica, gâsca, porumbel, struț și de asemenea tot vânatul)

In acest articol vom vorbi doar despre carnea alba, despre cum trebuie sa o gătim dar și cum trebuie sa arate atunci când o cumpăram. Delicate și plăcute la gust cărnurile albe se pregătesc în diferite feluri și nu pot lipsi de la masa, dar înainte sa ajungem sa o gătim trebuie sa fim atenți la niște aspecte atunci când o cumpăram, deoarece este foarte important ca tot ce consumam sa fie într-o stare cât mai proaspăta. Trebuie sa fim atenți sa nu fim păcaliți de culoarea de neon care se regăsește prin magazinele de unde cumpăram carnea , care o fac sa para mult mai strălucitoare chiar dacă nu este asa. La fel cum și un curent de aer o poate face mai roșie și mai apetisanta iar aceasta a fost tăiata de ceva vreme. Daca cumva intenționați sa achiziționați o pasare întreaga este foarte important sa luam în considerare pielea subțire, uscata și putin granulata, carnea tare cu încheieturile neînroșite și sub nici o forma aceasta nu trebuie sa emane din cioc nici un fel de miros.

Carnea alba

Cărnurilor albe li se potrivesc toate metodele de pregătire însa exista și unele caracteristice, în general mai delicate care nu se pot aplica și în cazul cărnii roșii. Pregătirea în cratița, înăbușit sau rumenit este una asemănătoare cu cea pentru friptura însa are loc într-un recipient închis, cratița mai înalta sau vas de lut, tava tapetata cu unt iar timpul de pregătire este cu 20% mai lung ca și cel al alimentelor făcute la cuptor. Carnea potrivita pentru acest tip de gătire este cea de vițel, de porc, miel, găina și chiar iepure. O alta metoda nu prea sănătoasa este prăjirea, adică cufundarea totala a cărnii în grăsime încinsa, dacă e posibil chiar într-o fripteuza. Înainte de a fi prăjita aceasta poate fi trecuta printr-o compoziție de pane, pentru a se obține un produs final crocant și gustos cu arome specifice în funcție de condimentele alese. Un alt sfat este alegerea de grăsimi care rezista la temperaturi ridicate, de exemplu, ulei extra virgin de măsline, ulei de arahide sau chiar și clasica untura. Fierberea înăbușita este o alta varianta de gătire a cărnii albe. Daca carnea este foarte slaba se recomanda sa se adauge bucatele de slănina, iar indicat este sa se folosească cratițe potrivite pe dimensiunea cărnii și nu de aluminiu deoarece înnegrește sosul. Carnea alba

Pentru a avea rezultate cât mai bune în realizarea unui fel de mâncare, indiferent care este acesta trebuie putina documentare. Nu trebuie sa fii chef sau bucătar ca sa poți avea un prânz, o cina, o masa festiva delicioasa și pe placul tuturor. Totul se învață dacă vrei și ai putin talent, trebuie doar sa vrei sa progresezi sa iți dorești mai mult și acest aspect este valabil în orice domeniu nu doar în bucătărie. Fiecare poate fi un bucătar iscusit și talentat la el acasă, unde cu siguranța gătește cu drag pentru cei apropiați.

Just go for it și cu siguranța vei fi apreciata!!  .

Carnea alba

Leave a Reply