Chec cu dovlecel

Chec cu dovlecel

Chec cu dovlecel

Chec cu dovlecel

Chec cu dovlecel este o rețeta de sezon, mai ales în aceasta perioada când avem dovlecei atât la târa cât și în piața și prețul este unul rezonabil. Cred ca este ușor și de gătit și îl apreciază multa lume în diferite combinații, atât pe grătar alături de vinete și un sos picant sau de usturoi cât poate și făcut și ca tocănita sau o varianta mai putin sănătoasa este aceea de dovlecel pane. Mama în mica ei gradina pe lângă castraveți și ceapa mai cultiva și dovlecei, o data pe săptămâna merge și își culege recolta, asa ca am primit și eu 4 dovlecei zdraveni din care tot am ezitat ce sa gătesc. Vreo 2 săptămâni la rând am făcut tocănita de dovlecel și eram sigura ca nu se va mai consuma, asa ca am zis ca trebuie sa încerc ceva nou și care sa fie acceptat și de copii, astfel am decis sa fac un chec cu dovlecel.

Chec cu dovlecel Ingrediente

  • o ceapa
  • 1 dovlecel mai mare
  • 5 oua
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri de faina de orez
  • 150 gr cașcaval răzuit
  • 1 praf de copt
  • 1 legătura pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia
  • fulgi de chilli

 Mod de preparare

In primul rând trebuie sa ne ocupam de dovlecel, pe care il curățam de coaja, il tăiem si scoatem interiorul cu sămânța. Se da pe răzătoarea mica si se presară sare pe deasupra. Având multa apa este necesar sa il lăsam sa stea un timp cu sare pentru a o elimina. Intre timp intr-o tigaie călim in putin ulei de măsline, ceapa, iar când aceasta este călita adaugăm putin boia si dovlecelul bine scurs de apa. Tasam la călit in jur de 7 minute amestecând pentru a nu se prinde. Asezonam cu sare, piper si fulgi de chilli asta in funcție de cat de picant prefera fiecare. Dupa ce s-a călit se trage de pe foc si se lasă sa se răcească.

Cele 5 oua se mixează bine cu uleiul si se adaugă treptat faina de orez si praful de copt. Când acestea sunt bine mixate se adaugă cașcavalul razuit si se amesteca cu o lingura. Dupa ce am incorporat bine cașcavalul, adaugăm dovlecelul călit si legătura de pătrunjel tăiata mărunt. Daca nu va place pătrunjelul foarte mult puteți pune doar câteva frunze pentru culoare atunci când îl feliati sau poate foarte ușor sa fie înlocuit cu mărar.

Se da la cuptorul preîncălzit la 160 de grade in jur de 40 de minute, pentru a fi sigure ca este făcut se poate face testul scobitoarei și eventual se mai poate lasă 5-10 minute.

Acesta se poate servi la micul dejun alături de o roșie sau un castravete sau seara la cina alături de o salata.   .

Leave a Reply