Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Prima data cand am incercat aceste minunatii de rulouri a fost in Dubai, in renumitul Mall of Dubai, unde gaseai o varietate de rulouri cu diferite sosuri dar cele mai bune erau cele cu sos de ciocolata si nuci caramelizate. Pur si simplu nu te puteai satura de ele, timp de o saptamana cat am stat in Dubai am mancat in fiecare zi. De atunci am ramas fana lor desi pana acum nu am gasit o reteta adecvata si sa fiu multumita de rezultat. Un secret foarte important al acestor cinnamon rolls este faptul ca trebuie aluatul lasat sa dospeasca, asa ca nu trebuie sa va grabiti in pregatirea lor iar daca aveti musafiri si vreti sa impresionati trebuie sa va pregatiti din timp.

Ingrediente:

ALUAT

  • 4 cani faina
  • 2 oua
  • 100 grame unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de la o lămâie
  • 70 grame zahar
  • zahar brun
  • scorțișoara
  • 100 grame unt

SOS CARAMEL SAU SOS CIOCOLATA

  • 100 grame unt
  • smantana de gatit
  • 100 grame nutella
  • smantana de gatit

Mod de preparare:

Din ingredientele mai sus mentionate se face un aluat care se framanta 10 minute dupa care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, este foarte important sa il lasam intr-un loc mai cald sa poata dospi cat mai bine. Dupa ce si-a dublat volumul intindem o foaie dreptunghiulara uniforma pe care intindem pe toata suprafata untul topit si presaram zaharul brun amestecat cu scortisoara si rulam aluatul. Incercam dupa ce l-am rulat sa taiem rulouri de cate 2 cm si sa le punem intr-un vas termorezistent, care l-am uns cu putin unt si lasam rulourile sa mai creasca putin. O sa observati ca acestea isi dubleaza din nou volumul. Este foarte important sa nu sarim peste acest pas deoarece acestea vor fi mai pufoase dupa coacere daca respectam acest aspect. Pana aceste rulouri se odihnesc incalzim cuptorul la 180 de grade iar cand si-au dublat volumul le introducem la cuptor pentru aproximativ 12-14 min la o temperatura de 160 de grade.

Pana rulourile sunt la cuptor facem un sos de caramel sau de ciocolata care se va turna peste rulourile fierbinti. Eu am incercat un sos caramel, topind 100 de grame de zahar, iar cand acesta a fost topit am pus peste smantana lichida. Se va amesteca in continuu deoarece in momentul in care turnam smantana aceasta va face o reactie si va creste volumul, de aceea e bine sa folosim o cratita cu peretii inalti. Desigur pentru acei pasionatii de ciocolata se poate face si un sos de ciocolata din nutella care se topeste si la fel smantana lichida. Pentru aspect se pot presara nuci caramelizate, fulgi de cocos sau de migdale in functie de preferintele fiecaruia.

Este un desert pentru toata familia si de asemenea pentru musafirii pretentiosi dar nu uitati trebuie pregatit din timp. Cu siguranta o data ce il incercati nu o sa mai lipseasca din bucataria voastra si veti deveni faimosi in aceste rulouri.

P.S  Creeaza dependenta aceste rulouri!

Leave a Reply