Ciorbă de perișoare dreasă cu iaurt grecesc

Ciorba de perișoare cu smântână este poate cea mai populară rețetă de pe plaiurile mioritice. Eu am ales să fac o ciorbă simplă fără prăjeli sau rântaș, o ciorbă care să scoată în evidență bunatatea legumelor și minunatul gust al perișoarelor. Varianta pe care v-o propun astăzi poate fi categorisită ca fiind cea mai bună ciorbă de perișoare. Nu călim nimic și nici nu folosim extra grăsimi. Așadar o variantă acceptabilă dacă vorbim de calorii, însă deosebit de gustoasă.
Pentru această rețetă avem nevoie de:
- 800 g carne tocată de pui
- 2 morcovi mari
- 1 păstârnac
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras roșu
- 1/2 țelină
- 100 g orez spălat
- 3 buc albuș
- leuștean uscat
- dupa gust sare si piper
- ardei iute Opțional
- 450 g iaurt greces
- 3 buc galbenuș
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare:
- Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cubulețe egale.
- Amestecăm carnea tocată cu sare și piper după gust, adăugăm orezul și albușurile și omogenizăm bine, după care acoperim cu o folie alimentară și lăsam deoparte.
- Punem intr-o oală aproximativ 4 litri de apă, 2 linguri de sare și lăsam să fiarbă după care adăugăm legumele.
- Lăsam la fiert aproximativ 20 de minute după care mai adăugăm apă dacă este nevoie.
- Cu mâna umedă formăm perișoarele pe care le așezăm pe un platou, după ce sunt formate toate le introducem pe rând in oală și mai lăsăm să fiarbă 10 min.
- Intr-o bol frecăm gălbenușurile de ou cu iaurtul grecesc și 1 lingură de oțet, peste care adăugăm 4-5 polonicele de supă.
- Reducem focul și turnam treptat amestecul de iaurt în supă și lăsăm să dea un clocot după care oprim focul.
- Puteți adauga pătrunjel proaspăt la final.
- Se servește alături de un ardei iute ?
Leave a Reply