Gogoși pufoase de post

Gogoși pufoase de post

Gogoși pufoase de post

Cu toții știm că ne dorim dulce tot atunci când este “interzis” exact atuci te apucă căutatul prin cămară după tentații, așa că am zis să vă oferim o alternativă la un dulce ce este ușor de făcut, ieftin dar și gustos.

Ingrediente:

  • 500 g faină
  • 1 linguriță cu varf zahăr
  • 6 g drojdie uscată
  • 350-400 ml apă călduță
  • 2-3 linguri ulei
  • arome după preferință: vanilie, coajaă de lămâie sau portocală.
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prajit
  • zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare:

  1. Cernem făina  pentru a elimina eventualele impurități dar și pentru o aerisi.
  2. Peste făină adăugăm drojdia uscată și zahărul și le amestecăm bine.
  3. Adăugăm praful de sare, aromele și treptat incorporăm și apa ( eu am folosi circa 350 ml) dar dacă aluatul este prea tare mai adaugi puțină apă.
  4. Începem să frământăm și ușor turnăm uleiul. Nu frământăm foarte mult doar cât să fie incorporate bine toate Ingredientele.
  5. Acoperim vasul cu un prosop și lăsam la dospit până când aluatul își dublează volumul.
  6. După ce a dospit întindem pe masă o foaie de circa un cm grosime și cu ajutorul unui pahar decupăm gogoșile.
  7. Se lasă la dospit 15 min.
  8. Se pot coace în ulei sau la cuptor (le așezați  în tava tapetată cu hartie de copt, imediat după modelare. Se lasă 15 minute la dospit apoi se coc în cuptorul preîncălzit , la foc mediu (180 de grade), până cand sunt aurii).
  9. Se pot consuma simple pudrate cu zahăr sau le putem umple cu gem, crema de vanilie sau ciocolată în perioada când nu le facem de post.

Poftă bună!

Leave a Reply