Lava cake

Cu toții iubim ciocolata, iar lava cake este acel desert popular ce combină elementele unui tort de ciocolată și a unui sufleu.
Pentru că ne dorim să consumăm un desert gustos dar totuși cât mai puțin caloric am ales să încerc varianta mai sănătoasă a acestui desert și a ieșit senzațional.
Ingrediente:
- 170 gr ciocolată 75% cacao
- 30 gr făină integrală
- 60 gr ștevie
- 4 oua
- 115 gr unt
- 1 praf de sare
- Cacao
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220 grade
- Taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze o dată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca.
- Amestecă făina integrală, ștevia și sarea într-un bol.
- Într-un bol separat, amestecă două ouă cu două gălbenușuri.
- Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.
- Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme.
- Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
- După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.
Spor la bucătărit!
P.S. Aștept fotografii cu desertul vostru
Leave a Reply