Limba de porc cu sos de roșii și măsline

Limba de porc cu sos de roșii și măsline

Limba de porc cu sos de roșii și măsline

Limba de porc cu sos de roșii și măsline

Limba de porc cu sos de roșii și măsline este o rețeta destul de atipica și știu ca multa lume o privește cu o oarecare îndoiala. Eram copil când am descoperit aceasta rețeta la cineva în vizita, în fiecare an când mergeam la acea persoana în vizita ne servea la prin acest fel de mâncare. M-am îndrăgostit de la prima degustare sa spun asa, și i-am cerut mamei sa o introducă și în alimentația noastră. Zis și făcut iar când am ajuns la casa mea am continuat sa fac. Ce nu știe multa lume este faptul ca limba de porc este o delicatesa care conține multe vitamine dar și oligoelemente. Vitamine din grupa B sunt prezente în aceasta dar și vitamina E care este un antioxidant.

Ingrediente

  • 4 bucăți de limba de porc
  • 150 grame măsline
  • 300 grame de sos de roșii
  • 150 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Se pune la fiert limba în apa și sare. Când este bine fiarta se scoate din apa și se lasă sa se răcească, după care se curata de pielea care învelește limba din cauza ca aceasta este amara. Se taie bucatele mai mici și subțiri.

Într-o cratița se pune uleiul, iar când este încins se adaugă amidonul și se stinge cu sos de roșii și apa. Se amesteca bine și se lasă la fiert în jur de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute se adaugă măslinele și limba și se mai lasă la fiert 8 minute timp în care amestecam.

Se poate servi atât rece cât și calda.  .

Pofta buna!

Leave a Reply