Mălai cu lapte

Mălai cu lapte

Mălai cu lapte

Mălai cu lapte

O prăjitură ce îmi amintește de copilărie, de bunica, de vacanțele petrecute la țară. Acest minunat desert se făcea sâmbăta dimineața și era copt in cuptor alături de pâine.  Mai nou găsim mălaiul cu lapte și prin cofetarii sau magazine de specialitate, dar tot nu are gustul celui făcut în casă.

Tocmai de aceea vă propun să încercați rețeta bunicii….

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 250 gr mălai grișat
  • 250 gr făină albă sau integrală
  • 1 cană de zahăr tos
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 6 ouă
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 kg brânza de vaci ( brânză proaspătă de vaci Lidl)
  • Coajă de lămâie
  • Esență de vanilie

Preparare:

Mixăm zahărul cu ouăle, după care adăugăm uleiul, coaja de lămâie, esența de vanilie, laptele și amestecăm bine. Apoi adăugăm făina albă, făina de mălai, praful de copt, sare și amestecam până se omogenizează bine, în final încorporăm și brânza de vaci și turnam intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30-40 min. Lăsam sa se răcească după care îl porționăm.

Cu siguranță desertul copilăriei mele te va cuceri și pe tine. .

Leave a Reply