Mâncare de cartofi dulci cu năut

Mâncare de cartofi dulci cu năut

Mâncare de cartofi dulci cu năut

Mâncare de cartofi dulci cu năut

Probabil sunt persoane care nu au consumat cartof dulce sau năut. Despre cartoful dulce vă pot spune ca are un gust dulceag, asemănător doveleacului. Un cartof dulce mediu, gătit conţine aproximativ 180 de calorii şi are un indice glicemic mediu. În plus, aceeaşi cantitate îţi asigură 214% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 52% din vitamina C, 50% de mangan, 35% de acid pantotenic, 34% de vitamina B6 şi biotină. Năutul este un aliment sănătos și gustos. Substitut ideal pentru carne, este bogat în fibre eficiente pentru combaterea constipației și controlul apetitului. Năutul poate asigura cel putin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic și minerale. Acum dacă tot v-am spus despre ele să vă dau și o rețetă ușor de preparar dar foarte gustoasă.

Ingrediente:

1 cutie de năut (400 gr.)

2 cartofi dulci

1 cutie de roșii cuburi

1 ardei kapia

2 tulpini țelină apio

1 ceapă medie

1-2 căței de usturoi

5-6 bucăți de spanac congelat

1-2 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)

Condimente: sare, piper, chimen măcinat, busuioc uscat (toate după gust)

Mâncare de cartofi dulci cu năutPreparare:

Cel mai bine este să incepem să curățăm și să tăiem toate legumele: tăiem ceapa mărunt, mărunțim căței de usturoi, ardeiul, cartoful dulce și telina le tăiem cuburi. Năutul se strecoară de apă și se spală sub jet de apa intr-o sită. După ce am pregătit tot ne apucăm  de treabă.

  1. Intr-o cratiță punem 1 lingură de ulei de masline peste care pune ceapa și o lăsăm să se înmoaie 3-4 minute la foc mic, după care adăugăm  pe rând: țelina, ardeiul și cartoful dulce și le lăsam la călit aproximativ 2 minute amestecat din când în când.
  2. Adaugăm usturoiul și mai lăsăm 1 minut dar amestecam pentru a nu se arde.
  3. Se adaugă 1-2 pahare de apă cât să acopere totul și se lasă sa fiarbă până  se înmoaie toate legumele.
  4. Când sunt aproape fierte toate legumele ( verificăm cu o furculița) se adauga roșiile  cuburi, spanacul și năutul și se lasă să fiarbă încă 5-10 min până vedem că scade din lichid.
  5. Condimentăm cu sare, piper, chimen măcinat, busuioc și piper după gust. Poți adauga și alte mirodenii după preferințe.

Poftă bună!

P.S Această mâncărică poate fii servită și cu orez sau quinoa. Eu am ales să o servesc așa alături de o salată de sfeclă roșie.

Mâncare de cartofi dulci cu năut.

Leave a Reply