Mâncare de fasole verde cu carne de pui

Mâncare de fasole verde cu carne de pui

Mâncare de fasole verde cu carne de pui

Mâncare de fasole verde cu carne de pui

Vă plac mâncărurile gustoase și rapide de vară? Dacă tot este sezonul fasolei verde culeasă din grădina bunicilor m-am gândit să vă propun azi o mâncare ușoară și la propriu și la figurat, dietetică dar și gustoasă.

Este o mâncare pe care o putem consuma la masa de prânz sau de ce nu la cină.

Eu am ales să fac această mâncare cu pulpe de pui dar poți alege piept de pui sau carne de porc, vită asta dacă nu ținem cont de vreo dietă.

Acestea fiind zise, hai să ne apucăm de mâncărica asta simplă și gustoasă!

Ingredientele folosite pentru 4 porții au fost următoarele :

  • 450 gr fasole verde
  • 400 gr pulpe de pui
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură de ulei
  • 1 -2 roșii bine coapte
  • Sare și piper după gust
  • Puțin cimbru proaspăt

 

Cum am preparat :

  1. Am pus lingura de ulei într-o cratiță la încins, după care am adăugat ceapa și ardei tăiat cubulețe și le-am lăsat la călit.
  2. Am tăiat carnea în bucăți mai mici și am pus peste ceapă și ardei.
  3. Condimentezi cu sare,piper, cimbru, adaugi 150 ml apă și lași totul să fiarbă înăbușit pentru 10 min, amestecând din când în când să nu se prindă de oală.
  4. Punem fasolea verde spălată și curățată, mai adăugăm apă și lăsam să fiarbă sub capac.
  5. Când fasolea dă semne că este fiartă încercăm  și carnea să fie bine fiartă,adăugăm roșiile cuburi și mai lăsăm să fiarbă 10 min.
  6. La final presarăm mâncarea de fasole cu pătrunjel prospăt sau cimbru.

Poftă bună!  .

Leave a Reply