Midii in sos de vin si rosii

Midii in sos de vin si rosii

Midii in sos de vin si rosii

Midii in sos de vin si rosii

In ultima vreme tot mai multe persoane am auzit vorbind despre fructe de mare si ce retete mai incearca la aceasta categorie! Trebuie sa recunosc eu personal le ador sub orice forma, fel… de asemenea incerc o data pe saptamana sa le adaug in alimentatia noastra fiind foarte bogate in nutienti si vin cu o multime de beneficii asupra organismului. Din punctul meu de vedere cred ca oricine in viata asta ar trebui sa incerce macar o data sa le guste… dupa aceea cu siguranta devine dependent…

Nu e deloc usor cateodata sa le pregatesti si locuind intr-un judet fara deschidere la mare, ajungem destul de greu la fructe de mare, peste… Cateodata alerg prin 2-3 magazine pentru a gasi scoici proaspete si trebuie sa tinem cont neaparat de un lucru, ele fiind ambalate la 1 kg sau 2 kg, putem sa stim daca sunt proaspete sau nu cerand vanzatorului sa le cantareasca. Daca punga de 1 kg are mai putin de 900 de grame acestea nu mai sunt foarte proaspete… ele oricum avand termen de valabilitate de  2-3 zile maxim… (vorbim aici de midiile vii nu cele pasteurizate/vidate)

In Cluj cele mai proaspete fructe de mare si peste le gasim la Metro, ei aprovizionand de 3 ori pe saptamana raionul (marti, joi si sambata)…. Daca nu ai o legitimatie Metro poti oricand incerca Auchan sau Carrefour.

Alt aspect de care trebuie sa tinem cont este curatarea scoicilor, cu un burete abraziv sau un cutit se curata depunerile de pe scoica (daca sunt deschise se arunca), iar alga care iese din scoica se va smulge, tragand catre partea in care se desface scoica. Se tin in apa rece pana se gatesc.

Ingrediente necesare

  • 1 kg midii vii
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 ml bulion/rosii pasate
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin

Sarea se pune dupa gust dar in cantitate mica, ele traind oricum in mediu sarat.

Mod de preparare

In uleiul de masline calim ceapa pana se face aurie, dupa care adaugam usturoiul. Cand e calit si usturoiul stingem cu vin si bulion/rosiile pasate. Se lasa la fiert 5 min dupa care se adauga scoicile, zeama de lamaie si sarea.

Se lasa la fiert sub capac in jur de 20 de min, dupa care ne uitam daca s-au deschis. Daca nu sunt deschise toate amestecam si mai lasam sub capac 10 min.

Se servesc cu paine prajita si patrunjel verde pe deasupra!

Pofta Buna!!!    .

Leave a Reply