Nu pastilelor de slăbit!!

Nu pastilelor de slăbit!!

Nu pastilelor de slăbit!!

La o simplă căutare pe Google găsim mii de rezultate pentru pastilele de slăbit, multe site-uri și forumuri care pretind că oferă informații dar de fapt își vând produsele.

Majoritatea își doresc să slăbească peste noapte, să aibă un corp perfect fără să facă vreun efort, de aceea apelează la diferite pastile și prafuri ( cu toții știm reclamele de la tv sau internet a diverselor firme ce oferă suplimente pentru slăbit).

Întrebarea mea este oare în momentul în care te decizi să cumperi așa ceva ști ce conțin aceste pastile, ce efecte pot să aibă asupra organismului tău? Ști că  te poți alege cu insomnii, probleme de inimă, stomac și multe altele ?

Merită oare să îți asumi acest risc?

O altă problemă care ar trebui să îți dea de gândit este faptul că aceste pastile nu se vând în farmacii ci doar online, asta pentru că majoritatea sunt interzise, fiind importante din Asia și nu sunt testate.

Ce promit aceste pastile? Rezultate rapide și de durată însă de multe ori aceste pastile nu au nici un rezultat ci te pot îmbolnăvi grav.

Poate vă întrebați de ce am scris acest articol?

Pentru că și eu am avut 40 kg în plus, nu este o laudă, dar nu am apelat la pastile sau prafuri pentru că sunt conștientă că nu poți să iei așa ceva la nesfârșit. Nu sunt o fană înfocată nici a curelor de slăbit gen Rina sau diete disociate. Da am reușit să scap de aceste kilograme cu răbdare, cu multă muncă ( sport zilnic), am înțeles că ai nevoie de un stil de viață sănătos pe termen lung.

Cum am reușit? În primul rând mi-am schimbat rutina zilnică de stat și mâncat haotic ( hai să recunoaștem nu ne îngrășăm cu aer sau nu avem toți probleme cu “glanda”) în rutina zilnică de mișcare ( sport susținut alături de instructori asta pana am hotărât că este cazul să mă apuc serios de făcut sport și am devenit din 2016 instructor TRX și 2017 Aerobic & Fitness). O altă schimbare a fost mâncarea, care este cea mai mare problemă, deageaba faci 3 ore de sport dacă ajungi acasă și “rupi” frigiderul, așa că am apelat la ajutorul unui medic nutriționist ( mulțumesc Karola Szilágyi).

Este important să facem alegeri alimentare corecte din care să facem o rutină, am învățat că cele 3 mese și 2 gustări trebuie respectate, fructele și legumele nu lipsesc din meniul meu zilnic, la fel și proteina dar aleasă și gătită corect, fără “prăjeli”. Nu sunt o fană dulciuri dar și aici găsim foarte multe rețete gustoase și sănătoase.

Deci este nevoie de o schimbare pe termen lung, este adevărat nu promit că slăbești 10 kg pe săptămâna dar cel mai important slăbești sănătos, fără un risc de îmbolnăvire.

Dăcă sunt un bun exemplu pentru voi sper să parcurgeți etapele mele în lupta cu kilogramele și să nu alegeți calea ușoară a pastilelor sau suplimentelor de slăbit.

Griji de voi!

 

Leave a Reply