Orez brun cu creveți

Orez brun cu creveți

Orez brun cu creveți

Orez brun cu creveți

Ce să faci când nu ai timp și nici prea multe ingrediente prin casă. Cu siguranță ați avut și voi zile mai aglomerate, așa cum a fost și pentru mine. Căutând prin cămară am găsit o pungă de orez brun așa că mi-a venit ideea să fac o asociere cu niște creveți ( recunosc gata curățati și prefierți) și cânteva roșii proaspete culese din grădina bunicii.

Câteva cuvinte despre orezul brun – conține numeroase beneficii pentru sănătate fiind recomandat de nutriționiști în detrimentul celui alb.

Spre deosebire de orezul alb cel brun este bob întreg asta înseamnă că, conține toate cele 3 părți ale seminței fiind mai bogat în fibre și elemente nutritive precum sunt vitaminele și mineralele. Orezul brun conține mai puține calorii, nu conține gluten și este bogat în fibre.

Dacă tot v-am povestit cât este de bun orezul brun să vă spun și de ce avem nevoie pentru această rețetă.

Ingrediente:

    • 200 gr orez brun ( pentru 2 porții)
    • 10-12 creveți
    • 2 căței de usturoi
    • 2 roșii potrivite
    • 1/2 ceapă
    • Ulei de măsline
    • Sare și piper
    • Chilli
    • Cimbru

Cum preparăm:

“Cum preparăm orezul brun ( truc) 100 ml de orz se fierb în 250 ml apă”

Am pus orezul la fiert la foc mediu timp de 25 de minute. 

Până a fiert orezul, într-o tigaie antiaderentă am pus uleiul de măsline, ceapa și usturoiul pe care le-am lăsat la foc mediu până au devenit aurii. Am adăugat roșiile tăiate cuburi și am lăsat să se omogenizeze sosul pentru 2-3 minute. Dacă îți place mâncare mai picantă adaugi și câțiva fulgi de chilli, asezonezi cu sare și piper după gust după care punem și creveți. Pentru că am ales creveți prefierți am mai lăsat sosul pe foc doar 3 minute cât să se combine aromele.

După ce a fiert orezul l-am mai lăsat câteva minute în vasul în care a fiert și cu ajutorul unei furculițe am aerisit boabele pentru a deveni independente.

Am așezat orezul pe un platou, deasupra am pus sosul cu creveți și am garnisit cu câteva crenguțe de cimbru. Asta este tot !

Poftă bună!   .

 

Leave a Reply