Pancackes cu dovlecel și parmezan

Pancackes cu dovlecel și parmezan

Pancackes cu dovlecel și parmezan

Pancackes cu dovlecel și parmezan

După cum știm Iulie este luna dovlecelului, crea ce nu știți probabil este că România este printre cei mai mari cultivatori de dovlecel din lume. Dovlecei sunt printre legume mele prefetate.

Conținutul ridicat de vitamine, minerale și fibre ne ajută în curele de slăbire deoarece o porție de 100 gr dovlecel= 15 kilocalorii, reduc riscul de cancer de colon, oferă protecție cardiovasculară, ajută la menținere unei sănătăți generale fiind o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, vitaminele A, C, B1, B6, B12.

Cu siguranța cu toți am gustam măcar o dată dovlecel pane, chifteluțe, supă cremă, umpluți cu carne.

Rețeta de azi este o rețetă la fel de simplu de preparat dar vă garantez ca are un gust divin.

Pancackes cu dovlecel și parmezan

Ce avem nevoie pentru a prepara acesta mini clătite cu dovlecel:

  • 3 dovlecei
  • 2 ouă
  • 150gr făină integrală
  • 100 gr parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Ceapă verde
  • Ulei
  • Iaurt grecesc

Cum preparăm mini clătitele:

  1. Spălam dovelceii, îi tăiem în bucăți potrivite și îi opărim în apă cu sare. După îi pasăm cu ajutorul unui blender.
  2. Adăugăm ouăle, usturoiul zdrobit, ceapa tocată, parmezanul și omogenizăm. La final adăugăm făina împreună cu praful de copt, sare și piper. Dacă compoziția este prea subțire se mai adăugă puțină făină.
  3. Intr-o tigaie antiaderentă pune puțin ulei la încins, punem câte doua linguri de compoziție și formăm pancakes. Le rumenim pe ambele părți.
  4. Eu am ales să le servesc cu iaurt grecesc, dar poți să le servești și lângă o salată de sezon.

Poftă bună!   .

Pancackes cu dovlecel și parmezan

Leave a Reply