Paste cu ton și dovlecel

Paste cu ton și dovlecel

Paste cu ton și dovlecel

Suntem mereu pe fugă și nu apucăm să gătim, dar asta nu este o scuză. Cu siguranță se găsește timp să pregătim o porție de paste decât să comandăm mâncare.

Eu vă propun o porție de paste cu ton și dovlecel, promit că vă veți îndrăgosti de ele.

Ingrediente: 2 Porții

120 gr spaghetti ( înainte de fierbere)

2-3 căței de usturoi

1 conservă de ton în suc propriu

1/2 dovlecel

1-2 linguri ulei de măsline

Sare, piper

Mod de preparare:

  1. Pregătim Ingredientele : tăiem dovlecelul cuburi, scurgem conserva de ton bine de apa.
  2. Intr-o tigaie punem uleiul de măsline și lăsam să se încingă puțin, după care adăugăm usturoiul și lăsam 1 minut.
  3. Adăugăm și dovlecelul și lăsam până se înmoaie.
  4. După ce este pătruns dovlecelul adăugăm tonul, asezonăm cu sare și piper și mai lăsăm 1 minut pe foc.
  5. Intr-o oală punem apă la fiert și fierbem spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (6-8 min).
  6. Când sunt fierte spaghetele luăm o cană de apă de la fierberea lor și le scurgem bine.
  7. Punem spaghetele peste sosul de ton cu dovlecel amestecăm bine. Dacă este nevoie mai poți pune puțină de la paste. Gustăm și mai punem sare și piper dacă este nevoie.

Poftă bună!

Leave a Reply