Paste negre cu sos picant

Paste negre cu sos picant

Paste negre cu sos picant

Paste negre cu sos picant

Intotdeauna pastele de diverse forme si culori m-au atras si am simtit nevoia sa le folosesc in bucatarie. De ceva vreme am descoperit pastele La Molisana cu nero di sepia din grau dur si am decis sa le folosesc. Acestea sunt o adevarata atractie deoarece dau o pata de culoare farfuriei. Aceste paste sunt realizate cu cea mai buna mai buna faina de Semola si au un continut ridicat de proteina. Textura poroasa a pastei ofera o mai buna absorbtie a sosului.

De aceasta data am ales sa fac rapid un sos picant cu piept de pui si ciuperci, un pranz rapid care poate fi pregatit in maxim 30 de min.

Paste negre cu sos picant

Ingrediente:

  • 200 grame piept de pui
  • 10 ciuperci medii
  • 1 ardei iute
  • 2 lingurite pasta de ardei iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli

Mod de preparare:

In cele 2 linguri de ulei calim ardeiul iute taiat marunt si adaugam pieptul de pui taiat fasii si ciupercile taiate cum ne plac, mai marunt sau mai mari. Dupa ce s-au calit bine adaugam cele 2 linguri de pasta de ardei iute sau daca nu va place picant puteti alege si unul dulce. Condimentam cu sare, piper si putem adauga si smantana lichida. Pentru ca sunt o fana foarte mare picant am mai adaugat si fulgi de chilli, niciodata nu este destul. Separat se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj si voila un pranz rapid si sanatos. Daca ai toate ingredientele in casa sau ti-ai facut cumparaturile si nu stii ce sa gatesti rapid din cauza ca te preseaza timpul, aceasta varianta cu siguranta te va salva.

Aceasta reteta poate fi facuta si in varianta nepicanta pentru cei mici sau se pot adauga si alte legume, iar pastele sunt delicioase pentru toti membri familiei.

.

Leave a Reply