Piept de rata cu piure de cartofi dulci

Piept de rata cu piure de cartofi dulci

Piept de rata cu piure de cartofi dulci

Piept de rata cu piure de cartofi dulci

Piept de rata cu piure de cartofi dulci este o rețetă destul de extravaganta și poate nu agreata de foarte multa lume, dar cu siguranță este un adevarat deliciu, iar timpul de preparare este unul destul de scurt. Este foarte important sa știm de la bun început câte ceva despre pieptul de rata. Trebuie sa fie bine curățat, acesta trebuie sa nu fie ud în momentul în care îl vom pune în tigaie. Fiindcă acesta are foarte multa grăsime nu este necesar sa punem nimic în tigaie.

Ingrediente

  • 2 buc medii de piept de rata
  • 4 cartofi dulci
  • sare piper
  • un cub unt
  • sos sweet chilli

Piept de rata cu piure de cartofi dulciMod de preparare

Într-o tigaie de piatra bine încinsa am pus pieptul de rata frumos crestat pe partea cu pielea dar ușor sa nu ajung la carne. Pentru ca acesta lasă multa grăsime nu am pus nimic in tigaie, doar pieptul de rata cu partea cu pielea crestata în jos. Am lăsat sa se prăjească în jur de 7 minute timp în care am curățat cartofii și i-am pus la fiert, tăiați cubulețe în apa cu sare. Trebuie sa stim ca aceștia fierb foarte repede și e suficient sa ii punem la fiert în momentul în care începem sa pregătim carnea.

Dupa ce au trecut cele 7 minute pe partea cu pielea crestata întoarcem și mai lăsam încă 7 minute pe partea cealaltă. Dupa acest proces carnea se pune într-o tigaie sau vas termorezistent pe hârtie de copt și se introduce la cuptor pentru încă 15 minute la o temperatura de 170-180 de grade.

Pana pieptul de rata este la cuptor, pregătim piureul de cartofi dulci. Scurgem apa de pe cartofi, adaugăm cubulețul de unt, sarea și piperul și mixam bine. Pentru ca personal ador mâncarea putin mai picanta am pus și niște fulgi de chilli în piure.

Cand carnea este gata, o scoatem pe un șervețel, sa absoarbă grăsimea și o feliem. Aranjam frumos pe o farfurie si o putem servi cu diferite tipuri de sosuri. Eu ma ales unul sweet chilli, dar poate fi și o dulceața de ardei iute pentru cei care prefera picant sau un sos de fructe de pădure sau de portocale.

Enjoy!!!  .

Leave a Reply