Prăjitura cu fulgi de ovăz

Prăjitura cu fulgi de ovăz

Prăjitura cu fulgi de ovăz

Prăjitura cu fulgi de ovăz

Atunci când ești în pana de idei și vrei neapărat un desert sănătos și rapid, primul lucru care îl faci este sa cauți în cămară ingredientele necesare pentru ați satisface plăcerile. In maxim 5 minute ai pregătit compoziția și încă 20 de minute la cuptor.

Ingrediente:

  • o jumătate cana de unt de arahide moale (se poate introduce la cuptorul cu microunde pentru a se topi)
  • 2 linguri sirop de arțar
  • o esența vanilie
  • 1 cana și jumătate apa
  • 2 căni fulgi de ovăz
  • 2 lingurițe semințe de chia
  • o jumătate de lingurița praf de copt
  • putina sare
  • gem fără zahar

Prăjitura cu fulgi de ovăzMod de preparare:

Într-un bol punem untul de arahide, siropul de arțar și esența de vanilie și amestecam bine toată compoziția. Când s-a uniformizat adaugăm apa și din nou amestecam foarte bine. Punem în continuare cele 2 căni de fulgi de ovăz, semințele de chia, praful de copt și sarea și din nou amestecam foarte bine. Turnam toată compoziția într-un vas termorezistent cu hârtie de copt și pe deasupra punem gemul fără zahar. Încearcă sa întinzi bine gemul sa fie peste tot ii va da un gust deosebit prăjiturii. Eu am folosit un borcănel mai mic de gem de cireșe. In funcție de preferințele fiecăruia poate fi de diferite fructe.

Se da la cuptorul încins în prealabil vreo 20-30 de minute pana când se rumenește putin. Aceasta prăjitura merge foarte bine și cu un sos de fructe de pădure sau de zmeura proaspăt făcut.

ENJOY!!!

Prăjitura cu fulgi de ovăz.

Leave a Reply