Prajitura rapida cu mere

Prajitura rapida cu mere

Prajitura rapida cu mere

Prajitura rapida cu mere

Imi plac enorm de mult prajiturile si dulciurile dar nu imi place sa petrec enorm de mult timp in bucatarie incercand sa asamblez un tort sau sa fac foi, prefer variantele rapide pentru a-i putea surprinde pe cei dragi cu ceva delicios.

Aceasta prajitura cu mere se face foarte repede si nu ai nevoie de multe ingrediente, poti pregati acest desert in maxim 20 de minute iar cand copii se intorc de la scoala cu siguranta vor fi foarte incantati de desertul pregatit.

Ingrediente pentru blat:

  • 3 oua intregi
  • 120 grame zahar sau poti folosi o alternativa a zaharului Xylitol sau chiar sirop de artar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 250 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 4 mere medii

Ingrediente pentru crema:

  • 2 oua
  • 20 grame amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 70 grame zahar/indulcitor
  • 300 ml lapte

Mod de preparare:

Prajitura rapida cu mere

Vom face compozitia pentru blat din cele 3 oua care le amestecam cu mixerul cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva zaharul. Dupa ce acestea s-au amestecat bine adaugam laptele si continuam sa mixam. Pasul urmator este sa adaugam faina si praful de copt si sa amestecam dar mult mai incet. Merele se curata de coaja si de mijloc si se taie cubulete, care se adauga in compozitia de blat. Amestecam cu o lingura pentru a inchega bine merele si turnam toata compozitia intr-o tava rotunda detasabila cu diametru de 26 cm.

Lasam deoparte compozitia pana pregatim crema care va fi adaugata peste blat inainte sa o bagam la cuptor.

Pentru crema mixam cele doua oua cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul. Dupa ce am mixat foarte bine ingredientele adaugam laptele si punem pe foc. Se va face ca si o budinca care in momentul in care e bine inchegata o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.

Dupa ce s-a racit punem compozitia intr-un posh sau daca nu avem putem improviza si adaugam peste compozitia de blat frumos in ce forma ne place. Atentie doar sa intindem aceasta crema foarte bine pe toata suprafata blatului pentru a fi uniforma.

Se introduce la cuptorul preincalzit in prealabil la 150 de grade si se lasa in jur de 45 de minute, ne ghidam dupa culoarea maronie a cremei de deasupra. Se poate servi calda cu o cupa de inghetata langa sau se poate pune zahar pudra pe deasupra si servi dupa ce s-a racit.

Este prima data cand incerc aceasta prajitura si cu siguranta la ce impresionata am fost de acest rezultat va fi un desert care se va repeta in bucataria mea.

P.S Spor la treaba si asteptam rezultatele!!

Follow us on Instagram @healthystyle1218

.

Leave a Reply