Risotto cu ciuperci și parmezan

Recunosc nu sunt o mare fană a orezului în iubesc ciupercile și parmezanul, tocmai de accea am zis să dau o șansă acestei rețete și ce credeți m-a cucerit.
Pentru acest preparat avem nevoie de:
- 240g orez cu bob mare
- 300g ciuperci proaspete Champion
- 2 linguri de ulei de măsline
- 60g unt 80% grăsime
- 1 ceapă mică tocată
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 50ml vin alb sec
- sare, piper măcinat
- 750-800 ml supă fierbinte
- 60gr
- fulgi de parmezan pentru decor
Mod de preparare:
- Intr-o oală punem orezul și 1/3 din supă.
- Călim ceapa și usturoiul în unt și ulei de măsline
- Adăugăm peste ciupercile, orezul și usturoiul tocat mărunt și le călim împreună.
- Asezonăm cu sare și piper după care adăugăm și vinul.
- Treptat incepem să adăugăm supa fierbinte timp de 12-15 min și amestecăm ușor.
- După ce este gata, adaugă și o bucățică de unt rece și o cantitate mare de parmezan ras.
Poftă bună!
Leave a Reply