Risotto cu ciuperci și parmezan

Risotto cu ciuperci și parmezan

Risotto cu ciuperci și parmezan

Recunosc nu sunt o mare fană a orezului în iubesc ciupercile și parmezanul, tocmai de accea am zis să dau o șansă acestei rețete și ce credeți m-a cucerit.

Pentru acest preparat avem nevoie de:

  • 240g orez cu bob mare
  • 300g ciuperci proaspete Champion
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 60g unt 80% grăsime
  • 1 ceapă mică tocată
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 50ml vin alb sec
  • sare, piper măcinat
  • 750-800 ml supă fierbinte
  • 60gr
  • fulgi de parmezan pentru decor

Mod de preparare:

  • Intr-o oală punem orezul și 1/3 din supă.
  • Călim ceapa și usturoiul în unt și ulei de măsline
  • Adăugăm peste ciupercile, orezul și usturoiul tocat mărunt și le călim împreună.
  • Asezonăm cu sare și piper după care adăugăm și vinul.
  • Treptat incepem să adăugăm supa fierbinte timp de 12-15 min și amestecăm ușor.
  • După ce este gata, adaugă și o bucățică de unt rece și o cantitate mare de parmezan ras.

Poftă bună!

Leave a Reply