Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare este mâncarea preferata a fetitei mele și cred ca am ajuns sa o gătesc o data la doua săptămâni pentru ca nu se satura de aceasta iar fructele de mare ii oferă o savoare aparte. Risotto poate fi făcut în multe combinații dar noi o preferam pe aceasta din cauza ca fructele de mare sunt sănătoase și conțin o cantitate valoroasa de proteina.

Ingrediente

  • o ceapa
  •  500 de grame fructe de mare combinate (scoici, creveți, calamar)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 50 grame unt
  • 300 grame risotto
  • 1 legătura frunze de pătrunjel
  • 2 linguri parmezan
  • 400 ml supa de pui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se călește bine în uleiul de măsline. Când e călita se adaugă fructele de mare și vinul alb demidulce. Se lasă la fiert în jur de 7 minute după care se adaugă risotto spălat și strecurat și se amesteca bine. Treptat adaugăm supa de pui și tot amestecam. Trebuie adăugata treptat deoarece risotto absoarbe destul de multa și trebuie amestecat tot timpul. Se asezonează cu sare și piper, chiar se pot pune si câțiva fulgi de chilli pentru cei care prefera varianta mai picanta. la sfârșit când este risotto bine fiert, se adaugă untul și parmezanul. Se poate servi atât rece cât și cald alături de un pahar de vin.

Leave a Reply