Somon la cuptor cu piure de broccoli și sos de iaurt

Somon la cuptor cu piure de broccoli și sos de iaurt

Somon la cuptor cu piure de broccoli și sos de iaurt

Somon la cuptor cu piure de broccoli și sos de iaurt

După cum bine știm prânzul este după mic dejun cea mai importantă masă a zilei, însă de multe ori rămânem în până de idei.

Prânz ușor de pregătit, sănătos și gustos  în același timp cam greu să le ai pe toate.

Eu îți propun o idee de prânz care are toate Ingredientele necesare.

Iată de ce ai nevoie

Pentru somonul la cuptor :

  • 1 file de somon ( 400 gr pentru 2 persoane)
  • Sare, piper, chili
  • Ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Se scoate somonul din frigider cu jumate de oră îaintea preparării pentru a ajunge la temperatura camerei.
  2. Se asează somonul într-o tavă antiaderentă și se stropește cu ulei de măsline, sare de mare, piper și chili după gust.
  3. Se dau la cuptorul încins la 90 de grade timp de 35 min.
  4. Somonul se poate servi cu diverse garnituri, eu am ales azi un piure de broccoli.

Ingrediente necesare pentru piureul de broccoli :

  • 300 gr broccoli
  • 20 ml smântână lichidă
  • 20 gr unt
  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Se pune broccoli la fiert în apă cu sare pentru circa 10 min, după ce a fiert îl scurgem de apă dar păstram puțină pentru a face piureul mai cremos.
  2. Punem în vasul de blender brocolli, smântâna, untul și mixam până obținem o consistență cremosă ( mai  adăugăm puțină apă dacă este nevoie ), la final completăm cu sare și piper după gust.

Ingrediente pentru sosul de iaurt:

  • 125 gr iaurt grecesc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare și piper
  • Un cățel de usturoi
  • Oregano

Mod de preparare :

Se amestecă toate Ingredientele într-un vas. Poți folosi ce condimente îți dorești sau îți plac.

Mod de asamblare

Pe un platou așezăm piureul de broccoli peste care se pune fileul de somn. La final se pune sosul de iaurt.

Poftă bună!   .

Leave a Reply