Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Ador dulciurile… ador ciocolata… dar incerc sa ma abtin cat de mult pot… Daca ne gandim ca putem consuma orice si nu se va depune ne inselam amarnic… Vine o perioada cand iei in greutate fara sa iti dai seama si nu stii unde e probleme. Iti spunem noi … Problema vine de la mancare… de la pofte… de la dulciuri si nu in ultimul rand de la alimentatia haotica.

Pe langa faptul ca depun un efort fizic ridicat si simt de multe ori nevoia de a consuma dulce, marturisesc ca imi si place foarte mult. Asa ca am incercat de fiecare data sa imi fac cate un dulce mai sanatos pentru a avea grija de silueta si pentru a nu avea celulita.

Primul pas care l-am facut a fost sa inlocuiesc zaharul alb cu indulcitori. In ziua de azi piata de ofera o gama variata de indulcitori naturali, trebuie doar sa il gasim pe cel potrivit noua. Acum dupa 3 luni de viata fara zahar am ajuns la concluzia ca ma simt mult mai bine in primul rand iar celulita a scazut foarte mult.

Astfel va propun o reteta simpla, rapida si sanatoasa de tarta cu fructe! Se pot folosi fructe proaspete sau chiar congelate!

Tarta cu fructeIngrediente:

  • 3 oua
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 240 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 plic Finesse Vanilie Boubon sau esenta de vanilie
  • 50 ml ulei de cocos topit
  • 7 linguri faina integrala de orez
  • 400 grame fructe proaspete sau congelate

 

Mod de preparare:

Pregatim o tava de tarta sau un vas ceramic termorezistent, ungem cu unt si punem hartie de copt pe fund vasului. Asezam fructele pe toata suprafata vasului sa nu ramana spatii goale.

Intr-un bol mare punem ouale, indulcitorul, plicul de Finesse Vanilie Boubon/esenta de vanilie, praful de sare si uleiul de cocos topit. Mixam bine cu mixerul si incepem sa adaugam treptat laptele. Dupa ce am terminat de pus laptele adaugam cate o lingura de faina si amestecam bine.

Dupa ce toate acestea sunt bine mixate adaugam continutul peste fructele din tava.

Se da la cuptorul incins in prealabil la 160 de grade in jur de 45 de min.

Dupa ce s-a copt se scoate si se rastoarna pe o farfurie intinsa!

Pofta buna!!   .

 

 

 

 

Leave a Reply