Tarta cu mere

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pentru această rețeta avem nevoie de:

  • 4 ouă
  • 6 linguri de zahăr sau ștevie
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 20 linguri de făină
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Scorțișoară

Mod de preparare:

  • Într-un bol mixăm zahărul împreună cu ouăle până obținem o cremă ușor gălbuie.
  • Adăugăm treptat uleiul, laptele și făina și omogenizăm bine.
  • După adăugăm praful de copt și cacaoa și mixăm să obținem un aluat omogen.
  • Merele le spălam și curățăm de coajă, după care le tăiem felii pe care le pudrăm cu puțin zahăr și scorțișoară și le amestecăm bine.
  • Intr-o tavă rotundă cu margine detașabilă (30×20 a avut forma mea) așezăm frumos hârtie de copt peste care turnăm aluatul obținut.
  • Așezăm de la exterior spre interior feliile de măr în formă de trandafir și băgăm la cuptor ( pe care l-am preîncălzit în prealabil la 180 de grade) pentru 45 min.
  • Scoatem din cuptor, desfacem forma și transferăm ușor tortul pe un platou.
  • Se poate pudra cu zahăr sau nu după preferințele fiecăruia.

Sper să încercați rețeta!

Leave a Reply