Tarta cu mere

Pentru această rețeta avem nevoie de:
- 4 ouă
- 6 linguri de zahăr sau ștevie
- 18 linguri de ulei
- 18 linguri de lapte
- 20 linguri de făină
- 3 linguri de cacao
- 1 praf de copt
- Scorțișoară
Mod de preparare:
- Într-un bol mixăm zahărul împreună cu ouăle până obținem o cremă ușor gălbuie.
- Adăugăm treptat uleiul, laptele și făina și omogenizăm bine.
- După adăugăm praful de copt și cacaoa și mixăm să obținem un aluat omogen.
- Merele le spălam și curățăm de coajă, după care le tăiem felii pe care le pudrăm cu puțin zahăr și scorțișoară și le amestecăm bine.
- Intr-o tavă rotundă cu margine detașabilă (30×20 a avut forma mea) așezăm frumos hârtie de copt peste care turnăm aluatul obținut.
- Așezăm de la exterior spre interior feliile de măr în formă de trandafir și băgăm la cuptor ( pe care l-am preîncălzit în prealabil la 180 de grade) pentru 45 min.
- Scoatem din cuptor, desfacem forma și transferăm ușor tortul pe un platou.
- Se poate pudra cu zahăr sau nu după preferințele fiecăruia.
Sper să încercați rețeta!
Leave a Reply