Tarta de dovlecel

Tarta de dovlecel

Tarta de dovlecel

Suntem în plin sezon al minunatului dovlecel așa că trebuie să profităm cât mai mult și să gătim rețete ușoare dar declicioase. Pentru că are un conținut mare de apă, dovlecelul este leguma ideală pentru orice dietă sănătoasă. Conține vitamine, minerale și are un impact benefic asupra digestiei, scăzând riscul de boli cardiovasculare.

1️⃣0️⃣0️⃣g de dovlecel crud are doar 1️⃣2️⃣calorii‼️

Pentru rețeta mea de Tarta de dovlecel avem nevoie de:

  • 500 gr dovlecel( un dovelcel mare)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 5 ouă
  • 250 gr telemea
  • 130 gr făină integrală
  • 1 praf de copt
  • 60 ml ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
  2. Curățăm legumele și le dăm prin răzătoarea mare.
  3. Radem și brânza telemea și o amestecăm cu legumele.
  4. Batem cele 5 oua după care adăugăm legumele împreună cu brânza și amestecăm bine.
  5. Adăugăm făina împreună cu praful de copt și uleiul, după care omogenizăm bine totul.
  6. Condimentăm cu sare și piper după gust, pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsam 40 min la cuptor.
  7. Scoatem din cuptor, lăsam să se răcească și o servim alături de o salată.
  8. Sper să încercați și voi rețeta!

Leave a Reply