Tort cu brânză de vaci și vișine

Tort cu brânză de vaci și vișine

Tort cu brânză de vaci și vișine

Tort cu brânză de vaci și vișine

Când ești mămică și vrei să îi faci prințului, lunar, un  tortuleț până ajunge la primul lui anișor mai rămâi și în pană de rețete, așa că am tot căutat și am găsit o rețetă de prăjitură cu brânză de vaci și vișine. Problema a fost că era destul de dulce și am decis să o adaptez puțin 😅 înlocuind Ingredientele nesănătoase.

De ce avem nevoie?

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 gr făină integrală
  • 30 gr carob
  • un praf de sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr Green sugar
  • 1 ou
  • 5 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 600 gr brânză de vaci
  • 100 gr Green sugar
  • 3 ouă
  • 1 praf budincă de vanilie
  • 60 gr ciocolata neagră (80%) tăiată grosier
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • O lingura zeamă de lămâie
  • 300 gr vișine fără sâmburi ( pot fii congelate sau din compot)
  • O lingură griș integral

Tort cu brânză de vaci și vișineCum preparăm?

Primul pas este să încălzim cuptorul la 170 de grade.

1.Pentru aluat : amestecăm într-un vas Ingredientele uscate (făina, carob-ul, praful de copt și sarea) și lăsam deoparte.

Într-un alt vas mixăm ouăle, untul și Green sugar până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm peste,Ingredientele uscate și frământăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.

Ungem o formă de tort cu pereți detașabili cu unt și transferăm 2/3 din aluatul obținut, presăm cu mâna uniform

pe toată suprafața formei. Restul de aluat îl punem la frigider.

2.Pentru umplutură: sfărâmăm foarte bine brânza dulce cu o furculiță pentru a nu se forma cocoloașe la sfârșit. Mixăm ouăle cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm praful de budică apoi brânza de vaci și le incorporăm. La final se adaugăm bucățile de ciocolată tăiate grosier, vișinile și amestecăm totul.

3.Asamblare: peste aluatul din formă se presară o lingură de griș integral ( pentru a absorbi umezeala brânzii de vaci), apoi punem umplutura și nivelam pe toată suprafața formei. Deasupra se distribuie restul de aluat dat printr-o răzătoare.

4.Tortul se coace timp de 60 minute la 170 grade, după care se lasă să se răcească în formă.

Sper să vă inspire și pe voi! Spor la prăjiturit!

Tort cu brânză de vaci și vișine.

Leave a Reply