Tort cu fructe și crema de brânza

Tort cu fructe și crema de brânza

Tort cu fructe și crema de brânza

Când ești în până de idei cauți prin minte și inventezi un tort, cam așa este concepută această rețetă. Nu aveam de gând să pun rețeta dar după ce am postat fotografii cu tortul am primit un feedback pozitiv și multă lumea și-a dorit să încerce acest tort așa că m-am apucat de scris. Sper să vă încânte și papilele nu doar privirea.

Tort cu fructe și crema de brânza !

Blat de pandișpan cu cacao

Tort cu fructe și crema de brânza

Ingrediente:

 • 6 ouă adică 300 g
 • 150 g zahar tos( îndulcitor ștevie)
 • 112 g făină albă de patiserie tip 000
 • 38 g pudră de cacao
 • un plic de zahăr vanilat sau miezul de la ½ de păstaie de vanilie
 • un vârf de cutit de sare

Mod de preparare

 1. Încingem cuptorul la 170 grade și pregătim forma în care urmează să coacem pandișpanul. Am ales o formă de metal rotundă cu diametrul de 22 cm pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
 2. Cântărim Ingredientele pentru blat. Făina și cacaoa le voi cerne prin sită când le voi adăuga la compoziție. Am pregătit un pahar curat pentru testat și separat ouăle și două castroane – unul mare pentru bătut spuma și un castronaș pentru galbenușuri. Castronul în care se vor bate spumă albușurile trebuie să fie foarte curat, degresat. La fel și paletele mixerului sau telul. Orice urma de grasime împiedică baterea unei spume lucioase și tari. Intodeauna folosesc un pahar curat pentru a testa separat fiecare ou. Mi s-a intamplat ca fix ultimul ou să fie stricat sau să-i sparg din greșală galbenușul și vă dați seama că puteți  arunca la gunoi totul. Tot acum se pot „pescui” din albuș și fragmentele de coajă care ajung în el din greșeală. Așa e mult mai simplu și mai sigur. Sparg oul deasupra paharului, separ albușul de galbenuș și așez gălbenușul  într-un castron mic. Albușul curat îl trec în castronul mare în care urmează să bat spuma.
 3. Batem spuma de albușuri: presărăm un vârf de cuțit de sare peste albușuri și începem să batem cu mixerul. Când spuma formată a fost densă și lucioasă am început să adaug zahărul tos în ploaie, în 2-3 etape. Tot acum am pus și zahărul vanilat. Am continuat să bat spuma până ce s-a dizolvat tot zahărul.
 4. Adăugăm  gălbenușurile la spumă: Când spuma a fost tare și lucioasă și zahărul dizolvat (nu topit – nu e tratament termic) am adăugat toate gălbenușurile  deodată și am mixat scurt (20 de secunde) tot cu mixerul.
 5. Adăugăm făina și cacaoa: Peste compoziția din castron am cernut cu o sită făina și cacaoa, împreună. Cu o spatulă am început să inglobez ușor, cu mișcări de sus în jos, făina și cacaoa în masa spumoasă de ouă. Nu se amestecă circular pentru că se pierde aerul! Trebuie totusși amestecat destul de bine, astfel încât să nu rămână „pungi” de făină sau cacao.
 6. Rapid am turnat compoziția crudă în forma de copt tapetată cu hartie. Am nivelat-o ușor cu spatula având grijă să nu fie cu „moț” în mijloc (oricum se va bomba la copt). Am introdus-o imediat în cuptorul încins la 170 C (cu ventilație) pentru 40-45 de minute.

Crema de brânză

Tort cu fructe și crema de brânzaIngrediente:

2 cutii 200 gr brânză de vaci de la Covalact

2 cutii mascarpone

100 gr zahăr pudră sau îndulcitor ștevie

Esență de vanilie

Mod de preparare:

 1. În bolul de la mixer punem brânza de vaci și mascarpone și cu ajutorul mixerul pe turația cea mai mică le mixăm împreună.
 2. Adăugăm esența de vanilie și zahărul sau îndulcitor și mai mixăm cât să se încorporeze zahărul.

Asamblare

 1. După ce s-a racit pandișpanul îl împărțim în 3.
 2. Punem primul blat pe un platou și îl însiropăm cu un sirop de zahăr sau îndulcitor.
 3. Peste punem un strat de dulceață de zmeură fără zahăr( sau ce altă dulceață îți place).
 4. Adăugăm un strat de cremă de brânză.
 5. Urmează al doile blat peste care punem la fel sirop, dulceață și crema de brânză.
 6. Punem și ultimul blat, însiropăm și punem restul de cremă de brânza și nevelăm frumos.
 7. La final adăugăm fructe proaspete.

Pofta bună!

P.S. Aștept să încercați rețeta și să ne etichetați în fotografii.

.

Leave a Reply