Tort de clătite cu brânză de vaci, zmeură și migdale caramelizate!

Uneori trebuie doar să îți lași imaginația să fie creativă, hai să ieșim din zona de confort a bunicii și să renunțăm la torturile de pandișpan și multă frișca.
Recunosc nu este rețeta mea 100 % dar am readaptat-o cu ce aveam prin frigider.
Pentru aluatul de clătite avem nevoie de:
- 240 gr de făină
- 120 gr zahăr pudră ( sau înlocuim cu ștevie)
- 50 gr unt
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 40 gr cacao
- 2 lingurițe esență vanilie
Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, zahărul și cacaoa și le omogenizam.
Separat mixam cele 2 ouă peste care adăugăm untul topit, laptele și esența de vanilie.
Peste compoziția umedă incorporăm treptat Ingredientele uscate și mixăm bine.
Într-o tigaie unsă cu un și încinsă bine coacem clătitele. Eu am avut nevoie de 7 clătite pentru forma mea, restul le-am savurat cu gem?.
Pentru crema de brânzâ avem nevoie de:
- 650 gr brânză de vaci proaspătă
- 300 ml frișcă lichidă
- 20 gr gelatină
- 150 ml lapte rece
- 120 gr zahăr pudră sau ștevie
Într-un bol amestecăm cu ajutorul unui mixer brânza de vaci cu frișca și zahărul omogenizând bine.
Gelatina o hidratăm în 150 ml de lapte rece și o incorporăm în compoziția de brânză
Mod de asamblare:
Într-un bol mic punem o clătită în care se pune 2 linguri de compoziție de brânză, zmeură și migdale. Formam un săculeț și îl punem intr-o formă reglabilă pe care o punem în prealabil peste un platou. Formăm 7 săculeții pe care îl aranjam uniform în formă fără a lasă goluri. Deasupra săculetilor pune restul se cremă ce ne-a rămas și nivelăm. Lăsam la rece pentru 3 ore după care decorăm lăsându-ne imaginația să fie creativă.
Sper să îl încercați promit că este delicios!
Leave a Reply